Ga direct naar de inhoud.

Workshop Holistic Practice Law

Workshop Holistic Practice, welkom in de HUB!

Ter introductie bieden we een workshop aan over Holistic Practice en Problem Solving Law. Het primaire doel van deze workshop is om je kennis te laten maken met de achtergrond en historie van Holistic Practice. We introduceren het concept van "holistic lawyer of holistic practitioner" en de daaraan gerelateerde aanpak bij het voeren van je praktijk. We gaan in op de voordelen van de Holistische aanpak voor zowel de client als de professional. Doel daarbij is de best mogelijke aanpak in te zetten voor de door de clienten geopperde problemen. Daarbij wordt gekeken naar de client als heel persoon en naar het voorliggende probleem, in zijn geheel.  

Holistic Law richt zich er op om de verbinding te maken tussen enerzijds de juridische aspecten die voorliggen en anderzijds het gevoel van de betrokkene, de relatie en verbinding, die deel uitmaken van dit probleem. De holistische advocaat of holistische hulpverlener zal een strategie ontwikkelen om de rechtzoekende in een positieve en constructieve manier van werken te begeleiden en te faciliteren. Hij zal daarbij zowel naar de rol van de client in het conflict kijken als naar zijn eigen aandeel daarin. De balans tussen een goed gevoel bij de client en de professional is belangrijk.

De nieuwetijdse professional van de 21ste eeuw staat open voor een benadering van het probleem in alle facetten, te weten vanuit hart, ziel, lichaam en geest. Het biedt een frisse, meer verdiepende kijk op de praktijkuitoefening, waarbij we open staan voor innovatieve en gezonde manieren van werken in aanvulling op ons traditionele vak. Uitgangspunt is dat wij allemaal connected zijn.   

Voor veel advocaten biedt de praktijk een zware druk op leven en welzijn. Holistic law biedt een wijze van werken waarbij ook aandacht wordt besteed aan gezondheid en balans, aan compassie en veerkracht. Het is meer dan alleen maar oog hebben voor het standpunt van de wederpartij, we kijken van boven af naar het probleem als geheel, inclusief ieders eigen aandeel daar in.

UW INVESTERING

De workshop duurt in totaal 1 dagdeel. Dit is een ochtend, een middag of een avond. Daarna kan de deelnemer zich opgeven voor de 1-jarige opleiding Holistic Lawyer, Holistic Practitioner. Na voltooiing van deze opleiding wordt een intervisiegroep gevormd, die verplicht is voor de duur van twee jaar (4 bijeenkomsten per jaar).
De kosten voor de workshop bedragen € 188,- per persoon (exl. BTW) en beslaan 3 netto uren. De workshop is ondergebracht bij DM Academy, het opleidingsinstituut van Delissen Martens (officieel erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten). 

DOCENTEN

Mr P.R. Beishuizen is oprichter en hoofddocent van deze workshop. Zij is advocaat en mediator (vFAS/MfN), partner bij DelissenMartens te Den Haag.
Zij is tevens werkzaam als docente voor de beroepsopleiding van advocaten, geaccrediteerd Intervisie-begeleider en geschoold in NLP, Hellinger en systemisch werk. Daarnaast volgde Petra Beishuizen spirituele opleidingen aan het Arthur Findlay College te Stansted op het gebied van mediumschap, spiritual healing en meditatie.
Petra Beishuizen is lid van de afdeling mediation van het NIP, fellow bij de IAFL (International Academy of Family Lawyers) en lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP). Zij publiceert regelmatig over haar visie, treedt op voor radio en televisie en op symposia door heel Nederland. Haar mediations strekken zich van Bangkok tot Den Haag.