Ga direct naar de inhoud.

Groene advocaat 21ste eeuw

Een Holistic Practice is er voor groene advocaten van de 21ste eeuw. Ze hebben als advocaat namelijk oog voor de mens en natuur in al zijn of haar facetten en zijn problem solvers. Dus bij conflicten vinden ze op creatieve wijze oplossingen op alle levels; indien nodig roepen ze de hulp in van professionals uit andere disciplines – zolang er maar constructieve verbeteringen ontstaan.

Harmonie boven Heisa

Zodra mensen die hulp zoeken weten dat ze de keuze hebben tussen de rode of de groene deur, prefereren ze een harmonieuze oplossing met wederzijds respect boven een jarenlange vechtscheiding. De groene deur dus. Helemaal als er kinderen in het spel zijn. Advocaten zelf zijn natuurlijk ook liever ‘vredestichters’ en problem solvers dan kemphanen, dat geeft gewoon meer voldoening! De cijfers liegen niet, stress eist zijn tol: teveel advocaten raken burned-out van de stress. Onnodig en ouderwets!

Vechtscheiding? Groeischeiding!

De oude manier van werken is uitgeput. De weg van de rode deur. Letterlijk en figuurlijk: juristen raken burned out van de vechtcultuur en de intimidatie. Bovendien raakt het rechtssysteem oververhit. Niemand wil het meer. Einde vechtscheiding, leve de groeischeiding… de rechtbank is geen optie. We komen er samen uit door de mens en zijn ‘significant others’ in zijn geheel te benaderen!’

“Er wordt niet gevochten, we gaan niet naar de rechter en denken in termen van respect en compassie.”

Compassie, geen intimidatie