Ga direct naar de inhoud.

Training Holistic Practice kun je leren - een introductie

De training Holistic Practice kun je leren – een introductie duurt 6 uur (exclusief pauzes). Na het voltooien van deze training heb je kennisgenomen van de historie en herkomst van Holistic Practice, begrijp je de achterliggende gedachte en heb je kennis genomen van de verschillende instrumenten die onder het parapluie-begrip Holistic Practice vallen. Je wordt toegevoegd aan de HUB HP (Holistic Practice). Rechtszoekenden en andere professionals kunnen jou dan vinden via deze website. Het is de bedoeling dat alle HP practitioners elkaar treffen in de HUB, samenwerken en kennis delen. Reflecteren op je eigen gedrag, communiceren met een bredere blik dan enkel jouw filter zijn kernpunten van de opleiding. Centraal staat het samenspel tussen ratio, emotie, lichaam en ziel. Individuele coachingsgesprekken en intervisie maken onderdeel uit van de training.

VOOR WIE?

Professionals, die in hun praktijkuitoefening de holistische benadering willen toepassen door mens en recht te verbinden. Dit kunnen juristen zijn, rechters, advocaten, mediators of andere dienstverleners. Ruime werkervaring verdient de voorkeur.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE TRAINING Holistic Practice kun je leren – een introductie?

Deze training is een intensievere versie van de workshop Holistic Practice. We gaan wat dieper in op de materie en de deelnemers gaan aan de slag met deze nieuwe rol als professional. Voorts maken de deelnemers kennis met mindful werken en met meditatie. Holistic Practice is te beschrijven als een rechtspraktijk waarbij het recht als een "healing profession" wordt gezien. We kijken verder dan het ingebrachte juridische probleem, teneinde de oorsprong van het geschil op te lossen. De focus ligt op de mens als geheel, gezien in de gehele context. Het juridische conflict is een onderdeel daarvan. Daarnaast reflecteren we op eigen handelen.

In deze training wordt ingegaan op jouw rol als professional in een conflict, hoe jij als professional van de 21ste eeuw kunt aansluiten op de praktijk van morgen en de wijze waarop je holistic practice kunt incorpereren in jouw praktijk.

TIJD & KOSTEN

De Leergang duurt 1 dag (6 PO/PE). In 2020 zal de training gegeven worden in het voor- en najaar. Data voor 2020 zijn nog niet bekend.  

Na de training HP – een introductie is er de mogelijkheid om een intervisiegroep op te richten onder begeleiding van Petra Beishuizen (3 bijeenkomsten per jaar). Individuele coachingsgesprekken kunnen op afspraak worden gemaakt.

De kosten voor de training zijn € 350,-- per persoon (excl. BTW). De training omvat 6 netto uren. De deelname aan de intervisiegroep kost € 75,-- (excl BTW) per bijeenkomst per persoon. De intervisie duurt 2 uur.

De training is ondergebracht bij DM Academy, het opleidingsinstituut van DelissenMartens (officieel erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten).