Ga direct naar de inhoud.

Uit de kast als holistic lawyer

Vanuit mijn rol als mediator en als oprichter van het Scheidingscafé herkende ik de behoefte aan juridische bijstand die gericht is op 'problem solving' en die verder gaat dan alleen geld of bezit. Daarom ontwikkelde ik me de afgelopen jaren tot expert in Holistic Practice. Ik sprak met professionals in de VS die zich bezig houden met spiritual divorce, integrative law en holistische vormen van advocatuur bedrijven, en ontdekte dat ik niet de enige ben die op deze manier conflicten wil oplossen. Het is mijn droom om met de HUB een bron van kennis en inspiratie te zijn en de ‘movement’ in Nederland voor professionals en publiek op de kaart te zetten.

Niemand staat graag voor de rechter. Dus dat doen we niet meer in de 21ste eeuw.

Ik vind het van het grootste belang dat we met elkaar inzien dat one-ness, samenwerken en delen, een veel beter uitgangspunt is om geschillen te beslechten, dan strijd. Mensen hebben relaties met elkaar, er spelen vroegere emoties mee die aanleiding hebben gegeven tot het conflict, vaak is het veel belangrijker om deze aspecten te helen in plaats van enkel op het gelijk of het geld te azen.

Dualisme helpt je niet om goed uit een scheiding te komen. Hoe kun je bij een dergelijke ‘familiaire reorganisatie’ alleen maar vechten om geld? Of de meetlat van goed of fout hanteren?

BLOG: Uit de kast als Holistic Lawyer

Na Maui en Israël besloot ik dat ik mijzelf voortaan holistic lawyer en mediator zou noemen, dat ik daarvoor zou uitkomen. Uit de kast zou komen, omdat ik van binnen synchroon wil zijn met wat ik van buiten laat zien. Mijn aanpak in de scheidingspraktijk is al jaren holistisch (sinds 2005) echter ik heb het nooit zo geplugd, uitgedragen.'

Lees de blog met het opmerkelijke verhaal van Petra Beishuizen over de totstandkoming van de Holistic Practice HUB...