Ga direct naar de inhoud.

Training Holistic Practice kun je leren - de systemische benadering

 

De training Holistisch Practice kun je leren duurt een dag (6 PO/PE). Na het voltooien van deze training wordt de deelnemer toegevoegd aan de HUB HP (Holistic Practice). Rechtszoekenden en andere professionals kunnen jou dan vinden via deze website. Het is de bedoeling dat alle HP practitioners elkaar treffen in de HUB, samenwerken en kennis delen. Reflecteren op je eigen gedrag, communiceren met een bredere blik dan enkel jouw filter zijn kernpunten van de opleiding. Centraal staat het samenspel tussen ratio, emotie, lichaam en ziel. Individuele coachingsgesprekken en intervisie kunnen op afspraak worden gevolgd na deze training. 

Voor wie?

Professionals, die in hun praktijkuitoefening de holistische benadering willen toepassen door mens en recht te verbinden. Dit kunnen juristen zijn, rechters, advocaten, mediators of andere dienstverleners.  
Ruime werkervaring verdient de voorkeur. 

Wat ga je leren tijdens de training 'Holistic Practice kun je leren-de systemische benadering'?

Holistic Practice is te beschrijven als een manier van werken waarbij het vak als mediator of advocaat als een 'healing profession' wordt gezien. We kijken verder dan het ingebrachte juridische probleem, zodat we de oorsprong van het geschil kunnen ontrafelen. De focus ligt op de mens als geheel, gezien in de gehele context. Het juridische conflict is een onderdeel daarvan. Dit valt onder het element Ratio. Daarnaast is er oog voor Emotie, Lichaam en Ziel.

De training is gebaseerd op de vier assen IQ, EQ, FQ en SQ, waarbij het gaat om het samenspel tussen ratio, emotie, lichaam en ziel. Vanuit systemisch perspectief leer je welke rol EQ en SQ op jou als professional en op de cliënt(en) hebben. Je krijgt inzicht in de dynamiek van veranderingsprocessen en het belang van dienend leiderschap. Met elkaar oefen je de holistische aanpak. Er bestaat nadien de optie om met Petra of Mayke individuele coachingsgesprekken te voeren (op afspraak), en intervisiebijeenkomsten te organiseren. We doen tijdens de training een oefening met mindfulness/meditatie.

In deze training wordt ingegaan op jouw rol als professional in een conflict, hoe jij als professional van de 21ste eeuw kunt aansluiten op de praktijk van morgen en de wijze waarop je holistic practice kunt incorpereren in jouw praktijk. 

TIJD & KOSTEN

De training duurt 1 dag (6 netto lesuren). 

Na deze training is er de mogelijkheid om de intervisiegroep voort te zetten onder begeleiding van één van de docenten (3 bijeenkomsten per jaar).

De kosten voor de opleiding zijn € 350,-- per persoon (excl. BTW). De opleiding omvat 6 netto uren.
De deelname aan de intervisiegroep kost € 75,- (excl BTW) per bijeenkomst per persoon. De intervisie duurt 2 uur. 
De opleiding is ondergebracht bij DM Academy, het opleidingsinstituut van DelissenMartens (officieel erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten).

DOCENTEN

Petra Beishuizen

  • oprichter Holistic Practice Hub
  • advocaat, mediator (vFAS/MfN), partner bij DelissenMartens
  • docente voor de beroepsopleiding van advocaten
  • geaccrediteerd Intervisie-begeleider en geschoold in NLP, Hellinger en systemisch werk.

 

 

  

  

BE THE CHANGE YOU WISH TO SEE IN THE WORLD - Mahatma Ghandi