Ga direct naar de inhoud.

Opleiding tot Holistic Practitioner

Hoe kun je leren conflicten holistisch te benaderen? Vanuit respect en met gevoel voor waarden en instandhouding van relaties. De Holistic Practice Hub is een plek waar advocaten en mediators de opleiding kunnen volgen tot holistic lawyer of holistic practitioner.

In de opleiding, die bestaat uit verschillend trainingen en workshops, leer je de basisprincipes van Integrative Law en het Holistic Practice construct. Het geeft instrumenten en richting aan de wijze van communiceren met je cliënten, opponenten en andere betrokkenen binnen het proces dat zich voltrekt rondom het aangebrachte conflict. Het geeft handvaten voor zelfsturing en reflectie op eigen handelen binnen de gevoerde rechtspraktijk. Ook is er aandacht voor mindful omgaan met jezelf, meditatie en intervisie.


Holistic Practice integreert de belangrijkste inzichten in een wiel met acht spaken waarbij naast mediation en andere verschillende vormen van alternatieve geschillenbeslechting, ook systemisch werk en Covey onderdeel uitmaken van dit pakket aan gereedschappen. Er  zal er in de verschillende trainingen aandacht worden besteed aan de integratie van holistic practice in de eigen praktijk, de exploratie daarvan en je eigen ontwikkeling daarbinnen als nieuwe tijdse professional in het veld.

Met dit programma stimuleer je jezelf om met een bredere blik geschillen te beslechten, je ontwikkelt je eigen stijl van holistic practice passend binnen jouw eigen praktijk en overwint obstakels gebaseerd op weerstand en verandering. Je genereert een verhoogd gewaar worden, scherper voelen en durft breder te vragen vanuit je eigen bron van bezieling en hart. We maken verbinding met hart en hoofd zodat je op een ander zielsniveau verbinding kunt maken met je omgeving in al haar facetten, met onderlinge verhoudingen tussen de betrokken partijen en met de structuren binnen het systeem van de betrokkenen.

De opleiding Holistic Practice is gemaakt voor professionals die toe zijn aan een nieuwe stap in hun ontwikkeling. Die bewust willen acteren als procesbegeleider om mensen mee te nemen in de ruimere context waarin hun conflict zich afspeelt. Vereist is minimaal 5 jaar ervaring als professional binnen geschillenbeslechting met aantoonbare mediation ervaring in de praktijk, bij voorkeur aangesloten bij een erkende mediation vereniging.

In de Opleiding tot Holistisch Practitioner gaan we via meerdere trainingen en workshops aandacht geven aan de volgende thema's:

  • Wat speelt er naast het conflict in juridische zin nog meer in deze zaak?
  • Sociale en emotionele ontwikkeling van de professional (intervisie, mindfulnes, compassie, en veerkracht).
  • Gezonde relaties, balans en well-being van jezelf en van de clienten. Wat doe jij met energie management?
  • Wat is jouw rol binnen de dynamiek van een veranderingsproces?
  • Hoe breng ik holistic practice in de praktijk? The power of choice?
  • De Integrative Law Movement; internationaal aansluiten met de beweging van de 21ste eeuw.
  • Nu zelf aan de slag: Think at the end, visualiseer jezelf als holistic practitioner.
  • Van pioneers naar een movement, zichtbaar voor iedereen!

Na het voltooien van een training of workshop wordt de deelnemer toegevoegd aan de HUB HP (Holistic Practice). Rechtszoekenden en andere professionals kunnen jou dan vinden via deze website. Het is de bedoeling dat alle HP practitioners elkaar treffen in de HUB, samenwerken en kennis delen.

Alle trainingen en workshops binnen de opleiding worden verzorgd door DM-Academy.  

Neem voor meer informatie contact op met Petra Beishuizen.

Meld je je vast aan? Dan blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Holistic Law Practice en Integrative Law.