Ga direct naar de inhoud.

Integrative Law Movement

Kim Wright, familierechtadvocate in de VS en grondlegger van de ´Integrative Law Movement´ is in 2009 door de American Bar Association uitgeroepen tot Legal Rebel.

Waarom?

‘For finding new ways to practice law, represent clients and train the next generation of lawyers.’
Ze kijkt voorbij de illusie van gescheiden belangen, en gaat uit van het geheel in plaats van een enkel persoon.  Ze betrekt dus ook andere vakdisciplines bij het vinden van oplossingen voor cliënten. Het prachtige boek dat ze schreef ‘Lawyers as Peacemakers’ kunnen we van harte aanbevelen. Hierin omschrijft ze de nieuwe rol van advocaten waarbij ze zich primair opstellen als problem solvers, als faciliterende begeleiders met oog voor het hele spectrum van problemen van de cliënt.

Samenwerken + openstaan voor andere invalshoeken = betere resultaten voor cliënten en hun (ex)loved-ones…

De nieuwe rol van advocaten waarbij ze zich primair opstellen als problem solvers, als faciliterende begeleiders met oog voor het hele spectrum van problemen van de cliënt.

 

 

De olifant Ellie van Kim Wright staat symbool voor de integratieve manier van werken zoals de soefische dichter Rumi het in zijn gedicht al tot uitdrukking bracht. "..Allen voelen een deel, en denken aan het geheel.." Wij schijnen met ons lichtje slechts op een klein stukje van de wereld dat wij zien. Als we samen het grote licht aandoen zijn wij in staat het geheel te zien. 

Olifant

De kamer is donker.
Op de tast voelen we,
allemaal.

De een voelt een slurf:
het lijkt wel een tuinslang.
De ander een poot:
nee, 't is een pilaar.
Een oor: een waaier.
Een rug: een troon van leer.

Allen voelen we een deel,
en denken aan het geheel. 

Wat we nodig hebben is licht,
een enkele kaars volstaat
en weg zijn de verschillen.