Ga direct naar de inhoud.

De Toga op een Kiertje: Uit de kast als Holistic Lawyer

In januari 2014 kreeg ik een ernstig ski-ongeluk. Ik brak mijn bekken op meerdere plaatsen aan de linkerkant. Was het tijd om mijn left-brain even te laten voor wat het was? Van 24/7 hollen en vliegen ging ik naar 24/7 plat liggen. In de eerste maanden wist ik liggend vanuit mijn ziekenhuisbed, en later slaapkamer, via mobiel en I-pad nog te werken, cliënten te woord te staan en na een week of zes zelfs cliënten bij mij thuis te ontvangen. Ik dofde mezelf helemaal op en kon gedurende twee uur de aandacht vasthouden, daarna was ik de rest van de dag gebroken. Een lang en pijnlijn proces volgde, met operaties, revalidatie en zelfreflectie.

Rebirth op Maui

Begin januari 2015 nam ik afscheid van mijn krukken, ik was vrij! Ik wilde naar dr Wayne Dyer die een congres gaf eind januari op Maui. Ik had alles gelezen van die man en zijn boeken waren een vertelling van mijn levensvisie, ik voelde mij gehoord en erkend.

Van de dokter mocht ik vliegen. Ik vertrok en zat 20 uur in het vliegtuig richting Maui. Die  dag duurde 36 uur maar ik was er en voelde me zielsgelukkig.

De retreat op Maui  veranderde mijn leven. Het was een re-birth. Ik laadde energie, ik voer op een catamaran langs parende walvissen, het was een paradijs. Alleen maar positieve energie. Dr Dyer was geweldig, ik zat helemaal vooraan en voelde zijn energie. Ik hing aan zijn lippen, alles wat hij vertelde had ik al drie keer gelezen in zijn boeken maar toch inspireerde hij me. You can make the change. Think at the end. Create your own life. Deed ik dat niet al heel mijn leven? Maar mocht ik dat dan nu altijd doen, onvoorwaardelijk en zonder voorbehoud? Gewoon vertrouwen op mijn Impersonal Self, mijn innerlijke IK die veel groter is dan mijn EGO.

Na Maui kwam ik herboren thuis. Met het gezin gingen we een week naar Israel, opnieuw een hele inspirerende reis. In de Ramon Crater ervoer ik de kracht van de Negev Woestijn, bij zonsopgang samen met mijn zoontje, we zagen de meest prachtige kleuren en vergezichten tussen de beelden en stenen die daar lang geleden zijn neergelegd. Wat een oerkracht en wat een energie is daar. Alsof je in die energie werd gezogen. De chassidische joden met hun zwarte hoeden die dansen en zingen voor de klaagmuur, de scheiding tussen vrouwen en mannen, tussen joden en moslims, tussen armeniers en grieks orthodoxen, tussen katholieken en christenen.

Uit de kast als Holistic Lawyer

Na Maui en Israel besloot ik dat ik mijzelf voortaan holistic lawyer en mediator zou noemen, dat ik daarvoor zou uitkomen. Uit de kast zou komen, omdat ik van binnen synchroon wil zijn met wat ik van buiten laat zien. Mijn aanpak in de scheidingspraktijk is al jaren holistisch (sinds 2005) echter ik heb het nooit zo geplugd, uitgedragen.